Pályaorientációs tanácsadás

A jelentkező levélben vagy telefonon jelzi részvételi szándékát vagy érdeklődését a tanfolyammal kapcsolatban. A személyes találkozóra időpontokat kap, melyre az oktatási intézmény megkéri az önéletrajzát, bizonyítványainak másolatait is, majd - miután sikerült egyeztetni - megküldi számára a találkozó időpontját e-mailben, vagy sms-ben.
 
A személyes találkozó keretein belül a jelentkező kap egy tájékoztatót a tanfolyam menetéről, illetve a tanfolyamra történő felvétel feltételeiről. A bemutatott önéletrajza és bizonyítványai alapján előzetes tájékoztatót kap róla, hogy megítélésünk szerint milyen rövid és hosszú távú lehetőségei vannak a biztonsági területeken történő elhelyezkedésre. Amennyiben a jelentkező ezek után a testőrség irányában szeretne továbblépni, úgy az IBA Magyarország oktatási anyaga alapján kérdéseket kap a testőrség munkájával, feladataival, felelősségével, módszereivel, történetével, stb. kapcsolatos saját elképzeléseire, megoldási javaslataira vonatkozóan.

Ezt követően, történelmi eseteket felvázolva teszteljük a válság és problémakezelési készségeit, képességeit. Az utolsó elemként kitöltetjük vele az IBA Magyarország Kft. írásos tudásfelmérési tesztlapját. Az értékelés egyrészről az oktatók szakmai és képzési tapasztalata alapján kerül meghatározásra, másrészről a tesztlap százalékos eredményének figyelembevételével. Az értékelés lényegi részit ezután megosztjuk a jelentkezővel, akinek vagy tanácsoljuk a személyvédelmi munkaterületet és az arra való felkészülést, vagy bemutatjuk és megjelöljük számára a biztonsági munkakörök azon területeit, ahol véleményünk szerint jó adottságokkal, jó affinitással rendelkezik.
 
Az értékelés eredményét illetve az ajánlásunkat általában szóban és személyesen a jelentkezőhöz intézzünk, de kérésére írásban is rendelkezésére bocsátjuk.A tudásszint felmérés, pályakorrekciós és pályaorientációs tanácsadási szolgáltatásunk ingyenes.

 

no more spam