James G. Shortt Castleshort Bárója

A jelenlegi főigazgató, Lucien Ott tanítványa és pártfogoltja volt aki IBA kiképző csapatokat vezetett a világ számos országába, a Balti Köztársaságokba, Afganisztánba, Oroszországba, Ukrajnába és Kazahsztánba. A kiképző csapatokat indított a EN erőinek képzésére a boszniai Tuzlában és az EU biztonsági csapatai részére.
Ő volt az első kívülálló, aki részt vett a KGB kiképzésében (Krím 1991) és testőr tréningeket szervezett (kormányzati és testületi) Lengyelországban (1988), Észtországban (1989), Lettországban és Litvániában (1990). Ő használta először az IBA módszert Oroszországban, Ukrajnában, Kazahsztánban és Mongóliában. Eddig öt kontinens 36 országában készített fel személyvédelmi feladatokra testőröket.
 
James Shortt, Castleshort bárója az örökös ezredes parancsnoka a világ egyik legrégebben létező testőr alakulatának, a Királyi Galloglas Őrségnek. A Galloglas nyugat Skóciából és a szigeteiről ered, a harcias kelta és viking házasságok keveredéséből. Az Anglo-normannok elleni sikereiket követően Sir William Wallace és Robert the Bruce király alatt, a XIV. század fordulóján Írországban is megalapították a Galloglas-t.

 

no more spam