ELFOGTÁK A FEGYVERNEPPERT!!

Viktor Anatoljevics But
Bangkogban vették őrizetbe az elmúlt hetekben a legkeresetteb bűnözők listáján szereplő Viktor Anatoljevics But alias Halálkufár nevű fegyverkereskedőt, akit az Interpol és több állam is hosszabb ideje kőröz. Wasington, már igényt is tart a kiadatására, de Moszkva is bármikor előállhat követeléseivel a fegyverkereskedő orosz állampolgársága miatt, annak ellenére, hogy vádat a hosszú ideje tartó nemzetközi hajsza miatt sem emeltek ellene.
Más helyszíneken több társát is elfogták. (lásd részletessebben: hetek online).

A halálkufár szinte az egész világot behálózó kapcsolatrendszerrel rendelkezik tevékenységéből adódóan. A birtokában lévő információk stratégiai fontosságúak a terrorizmus elleni harcban. Vajon megéri-e élve Viktor az elkövetkező néhány napot? Egy biztos, élesebb látással és pontosabb információkkal rendelkezik az Al Kaidáról és minden jelentős és kevésbé jelentős terrorszervezetről, illetve az azokat finanszírozókról, mint a Brith, Amerikai vagy Izraeli titkosszolgálatok együttvéve.
Ha ezen információk megfelelő kezekbe kerülnek nagy fordulatokra számíthatunk a nemzetközi terrorizmus felszámolására való törekvésben, összefogásban. Pontosabban feltérképezhető lenne a terrorhálózatok belső struktúrája, nyomon követhető és tetten érhető lenne több tervezés alatt álló merénylet stb.

 

 

no more spam