Büntethető lesz az ámokfutásra készülő egyetemista?

Életcélja, ámokfutás...

BESZÁMITHATÓ A MERÉNYLETRE KÉSZÜLŐ SPORTLÖVŐ

 
Nem beszámíthatatlan a huszonkét ember meggyilkolását tervező S. Ábel egyetemista, akit a múlt hónap közepén fogott el a rendőrség.
 

Az elmeorvosi vizsgálat megállapította, hogy tisztában kellett lennie tettének következményével annak az egyetemistának, aki tömeggyilkosságot tervezett. A szakértő szerint a fiatalember személyiségzavaros, de nem beszámíthatatlan. A személyiségzavar nem korlátozta és nem zárta ki a beszámíthatóságát.

A férfi ügyvédje újabb szakértői vizsgálatot kért, mert szerinte az nem volt elég alapos - hangzott el kedd este az RTL Klub híradójában.

A rendőrség február 12-én sajtótájékoztatón jelentette be, hogy egy 22 éves budapesti egyetemista huszonkét embert akart kivégezni egy fővárosi bevásárlóközpontban vagy a saját egyetemén, válogatás nélkül. A férfit elfogták, a fiatalember részletes beismerő vallomást tett. Bodnár Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója akkor elmondta: a rendőrség előző nap kapott információt az erőszakos bűncselekmény előkészületéről, de kiderült, hogy a fiatalember baráti körében már régóta köztudott volt, hogy a férfi ilyen merényletre készült.

Az egyetemistát február 11-én fogták el, majd - több emberen elkövetett emberölés előkészülete miatt - előzetes letartóztatásba helyezték. A lakásán tartott házkutatás során a 9 milliméteres, sportlövői engedéllyel tartott Parabellum lőfegyvere mellett egy gázpisztolyt is találtak, amelyre szintén volt engedélye.

A férfi elfogása után elismerte, hogy „beteges vonzódást érzett a világ országaiban történt iskolai mészárlások iránt”, és e célból iratkozott be egy sportlövőklubba, ahol a pontlövészetet gyakorolta.

Forrás: FN

 

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

Míg egy férfi új

Míg egy férfi új autóját fényezte, a kisfia felvett egy követ és vonalakat karcolt az autó oldalára.
Haragjában a férfi megfogta a gyermek kezét és többször ráütött, nem ismerve fel, hogy a franciakulccsal üti.
A kórházban a gyermek elveszítette az összes ujját a törés miatt. Mikor a gyermek meglátta az apját , szemében fájó tekintettel, ezt kérdezte: Apa ..., mikor fognak visszanőni az ujjaim?
Az apa felismerve tettének súlyát, szólni sem tudott.
Visszament az autójához és többször belerúgott.
Saját cselekedetétől feldúlva leült az autó elé és a karcolásokat nézte.
A gyermek azt írta: "SZERETLEK APA!"
A tárgyak használatra vannak, az emberek szeretetre! A probléma a mai világban az, hogy az EMBEREK VANNAK HASZNÁLVA ÉS A TÁRGYAK SZERETVE!
Legyünk óvatosak és tartsuk emlékezetünkben ezt a gondolatot:
A tárgyak azért vannak, hogy használjuk, az emberek pedig hogy szeressük őket!
Légy ura érzelmeidnek:
- vigyázz a gondolataidra, szavak lesznek belőlük,
- vigyázz a szavaidra, cselekedetek lesznek belőlük,
- vigyázz a cselekedeteidre, megszokások lesznek belőlük,
- vigyázz a megszokásaidra, szenvedély lesz belőlük,
- vigyázz a szenvedélyedre, rabsággá és végzeteddé válhat!
A harag és a szeretet nem ismernek határt. Válaszd a szeretetet, hogy szép és kedves életed legyen!
Ezért tart ott az emberiség ahol most.

Teszt.

Egy nő édesanyja temetésén találkozik egy férfival, akit eddig nem ismert.

Azt gondolta, ez a férfi lenyűgöző. Annyira hitt abban, hogy ő álmai
hercege, hogy beleszeretett, de soha nem kérte el a telefonszámát és aztán.

Néhány nappal később a nő megölte a nővérét!

Kérdés: Mi motiválta testvére meggyilkolásában?

Válasz: Azt remélte, a férfi eljön a temetésre megint!
Ha helyesen válaszoltál, úgy gondolkodsz, mint egy pszichopata.
Ez egy híres amerikai pszichológus tesztje, amivel azt nézik meg, kinek van gyilkos hajlama.
Sok letartóztatott sorozatgyilkos részt vett a tesztben, és azt válaszolta, ami feljebb található.
Ha nem válaszoltál helyesen, akkor jó neked.

Egyetem?Kihagynám.

Nem szeretnék senkit sem megbántani,és általánosítani de egy pár egyetemistával csináltatnék pszichológiai tesztet.Sok ismerősöm kivette a gyerekét az egyetemről,mert 360 fokkal megváltozott a viselkedése(nem jó irányban).Olvastam a Pécsi egyetemi lövöldözésről mentális problámákról beszélnek ott is.Sajnos lassan kategorizálni lehet az iskolákat.Általános iskola:verekedés osztálytársal,tanárverés.Középiskola:drogozás,tanárverés.Egyetem:lövöldözés,terrorcselekmény szervezés.Ha egy kicsit elfogult lettem volna,mindenkitől elnézést kérek!

Két hete már lövöldözött az ámokfutásra készülő egyetemista

BUDAPEST ? Saját lépcsőházában lőtt gázfegyverrel S. Ábel (22) két héttel azelőtt, hogy a rendőrség őrizetbe vette volna tömegmészárlás előkészülete miatt. A ?atalember éjszaka hozta rá a frászt lakókörnyezetére azzal, hogy gázpisztolyát elsütötte a zárt helyen.

? A fojtó szagra ébredtem, azonnal kimenekültünk a lakásból ? emlékezett vissza az Ábel szomszédjában lakó idős ember, aki, tartva a ?atalember bosszújától, nem árulta el a nevét.Hatalmas durranást hallottunk, majd torokkaparó gázszag terjengett az épületben. Nagyon megijedtünk, azt hittük, gázrobbanás történt. Összeszaladtak a lakók, volt, aki lemenekült az utcára. A tűzoltók mondták, hogy ez gázpisztoly lehetett. Becsöngettek a lánglovagok mindenkihez, egyedül Ábel mondta, hogy nem érez semmit. Persze később kiderült, hogy ő lőtt ? vette át a szót egy ?atalasszony, aki szintén tart Ábeltől, annak ellenére, hogy az incidens után a joghallgató bocsánatot kért a lakóktól. Mint megtudtuk, Ábel azzal magyarázta tettét, hogy cukorbetegsége miatt rosszul lett, és így akarta felhívni magára a ?gyelmet.

Információink szerint miután S. Ábel gyilkos tervéről valaki e-mailben értesítette a rendőrséget, az egyenruhások kimentek a Bogdánfy utcába, ahol Ábel lakik. Miután kikérdezték a lakókat, kiderült a két héttel ezelőtti lövöldözés. Először ezzel, azaz garázdasággal gyanúsították meg a fér?t, aki csak eztán ismerte be ördögi tervét is.

? Ellepték a rendőrök a házat. Mindenkit kikérdeztek, mit tud Ábelről. Őszintén mondom, a ?ú másfél éve lakik itt, de egyszer sem köszönt. Én is a jogra járok, de ha a kampuszon összefutottunk még akkor is elfordította a fejét ? mondta a joghallgató. ? Soha nem nézett senkire, inkább lehajtott fejjel mászkált, még a köszönést sem fogadta. Szerintem zavart...Úgy tudjuk, S. Ábelt borderline-szindrómával kezelték. Az ilyen problémával küzdő betegek veszélykereső módon viselkednek. Információink szerint ez a betegség akkor derült ki, amikor négy-öt évvel ezelőtt a ?ú kezet emelt édesanyjára és nagymamájára. Pszichiáterhez vitték, de a kezelésre járást 18 éves korában abbahagyta.

Mint megírtuk, S. Ábelt pénteken gyanúsították meg azzal, hogy tömegmészárlásra készült. A ?atal 22 emberrel akart végezni, mert ennyi rossz éve volt eddig. Az előzetesbe került egyetemista vallomásának ezen részét azonban visszavonta, viszont úgy tudjuk, a lépcsőházi lövöldözést nem tagadja.Forrás:http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/ket-hete-mar-lovoldozott-az-amokfutasra-keszulo-egyetemista-2011189/

Egyre többen gyűlölködnek a neten

Egyre több militáns jellegű, gyűlöletkeltő csoport használja az internetes közösségi portálokat, köztük a Facebook, a Twitter és a YouTube oldalait - derült ki a Simon Wiesenthal Központ jelentéséből.A vizsgálat során, amelynek eredményét New Yorkban tette közzé a központ, 11 500 olyan honlapot, fórumot és blogot talált, amely erőszakos, gyűlöletkeltő, antiszemita, homofób és "terrorista" nézeteket népszerűsített. Ez 15 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest, amikor ez a szám még 10 000 volt. A szélsőséges hangot képviselő internetezők általában azt hangoztatják, hogy nem szervezetten, hanem "magányos farkasokként" tevékenykednek.

A központ egyik munkatársa úgy vélte: a gyűlöletkeltő honlapok tényleges száma valószínűleg többszöröse annak, amit a vizsgálat során összeszámoltak. Az internetes gyűlöletkeltést 1995 óta kutató Cooper szerint a jelentés eredménye "csak óvatos becslés". A Wiesenthal Központ jelentése szerint az internetes gyűlöletkeltés gyakori elemei a szélsőséges csoportok tagtoborzó videói, illetve olyan felvételek, amelyek házi készítésű pokolgépek előállítását mutatják be. Léteznek olyan online játékok, amelyekben illegális bevándorlókra vagy homoszexuálisokra lehet lőni, vagy éppen a haiti földrengés túlélőit lehet bombázni.Forrás:http://hvg.hu/Tudomany/20100317_gyulolkodok_a_neten

A gyilkosok köztünk vannak

A gyilkosok köztünk vannak, és bármikor kitörhetnek, mint a vulkán: D Álnéven terjesztik ideológiájukat a világhálón. Váratlanul és kegyetlenül szedik áldozataikat a világ minden táján, de legfőképp Amerikában. Ott ahol lőfegyvert beszerezni szinte gyerekjáték. A tengerentúli mészárlások már ide Magyarországra szeretett hazánkba is betörtek. Szó szerint másolják a tragédiák forgatókönyveit. Szeretteinket, sőt akár a saját szeretteiket is képesek brutálisan meggyilkolni a megbánás és bűntudat legkisebb jele nélkül. Gyáva módon szinte mindig védtelen emberekkel végeznek, akik ki vannak szolgáltatva az előre eltervezett ámokfutásuknak, majd az esetek többségében magukkal is végeznek, hátra hagyva az áldozatok szomorú bánatát és fájdalmát. A védőügyvédek sokszor hivatkoznak pillanatnyi elmezavarra, beszámíthatatlanságra. Valóban pillanatnyi elmezavarról, beszámíthatatlanságról van szó? Nem hiszem. Az évek alatt felhalmozott sérelmek az őket ért bántalmazások lelki sérülések és a már megtörtént tragédiák a hozzájuk tartozó iszonyú világképpel párosulva ilyen és ehhez hasonló tragédiákat eredményeznek. Nem beszélve a világ erőszakosságáról. A tragédiák média figyelme valamint az interneten található portálok, blogok nagyban hozzájárulnak, hogy terjedjen és megosztott legyen az ilyen és ehhez hasonló ideológia. A neten, szabadon és korlátlanul kommunikálhatnak egymással a gyilkosok. Megoszthatják, elferdült világképüket, gyűlöletüket. A tragédiák előtt szinte mindig hallatnak magukról a gyilkosok. S Ábel is így tett és nem félt sőt, hangzatosan osztotta meg verseit ország-világgal. Amit nem értek. Ismerősei barátai is olvasták az ominózus verseket és ismerhették gondolatait a világról, láthatták, hallhatták elferdült egóját mégsem tett senki semmit. Ártatlan tréfának gondolták? Nem tudom. Valóban ilyen közönyösek vagyunk egymás iránt, embertársunk élete számunkra már nem érték. S Ábel esetében nem történt tragédia hála Istennek, de történhetett volna vagy akár történni is fog holnap, holnapután és továbbra sem teszünk semmit ellene. Emberek miért? Egy barátom észrevételezte, hogy mostanában a világban a tanult értelmiségi gyilkosok vannak többségében köztünk. Elgondolkodtató.

Érdemes megnézni!

A Kóla, puska, sültkrumpli (eredeti cím: Bowling for Columbine) egy dokumentumfilm, melyet Michael Moore készített, az Alliance Atlantis, a Salter Street Films, és a Dog Eat Dog Films stúdió filmje. Magyarországon 2003. június 26-án mutatták be a mozikban. A film az amerikai fegyvertartási jogokról szól.

Üdv Tony

Nem láttam a filmet de megnézem.

Kedves cseli01.Ha kiadják a

Kedves cseli01.Ha kiadják a könyvet erről a figuráról tuti bestseller lesz.Ambrus Attiláról is adtak ki könyvet,sőt Dobray György filmet is fog készíteni rola.

S. Ábel ölni fog, ha kiszabadul

Tonyval teljesen egyet értek ez ügyben.Hogy miért?Olvassátok el ti is.S. Ábel ölni fog, ha kiszabadul Lehet, hogy most börtönbe kerülök, de onnan egyszer úgyis kijövök" ? fenyegetőzött Végh József kriminálpszichológusnak S. Ábel (22), akit azzal gyanúsítanak, hogy tömegmészárlásra készült a jogi egyetem campusán vagy egy bevásárlóközpontban. Végh szerint a fiú hangjában komoly fenyegetés volt, hangsúlya pedig arra utalt, ha kijön, beváltja tettét.
Hol nyugodt volt, hol feszült. Voltak olyan pillanatok, hogy úgy éreztem, ha nem a rendőrségen lennénk, akkor nekem támadna, talán meg is ölne. Olyan kirobbanó feszültség volt benne, amit, úgy vélem, csak agresszióval tudott volna feloldani ? tudtuk meg a szakembertől, aki amikor megkérdezte, miért mészárolna le ennyi embert, Ábel furcsa választ adott.

? Hős akartam lenni, minta vikingek, ölni, halni, rabolni ? idézte a joghallgató szavait Végh József, aki szerint az sem véletlen, hogy S. Ábel az Arszák nevet választotta magának. Arszák ugyanis a királyok királya volt. Az uralkodók nevüket feladva, Arszák szentségéből nyerték hatalmukat és kormányozták Isten földi országát.

Mint megírtuk, S. Ábelt pénteken gyanúsították meg azzal, hogy tömegmészárlásra készült. A fiatal 22 emberrel akart végezni, mert ennyi rossz éve volt eddig. A joghallgató idegállapotát tükrözi, hogy két héttel elfogása előtt gázpisztollyal a lakásának lépcsőházában lövöldözött. A lakók annyira megrémültek, hogy a tűzoltókat is kihívták. Az előzetesbe került S. Ábel visszavonta vallomásának mészárlási terveire vonatkozó részét, viszont úgy tudjuk, a lépcsőházi garázdaságot nem tagadja.

? Kérjük, hogy védencemet hosszabb időn keresztül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyintézetben vizsgálják, ugyanis nem zárható ki, hogy súlyosan korlátozott ? magyarázta Somfainé Vajda Ágnes, aki kételkedik abban, hogy az egyetemista képes lett volna a tömegmészárlásra.

? Ábel azt állította, hogy amikor nála volt a fegyver, úgy érzete, nem tudja megcsinálni, nem tudja rászánni magát ? tette hozzá az ügyvéd. S. Ábel információink szerint, miután visszavonta a vallomását, azzal magyarázta hátborzongató verseit, amelyeket a mészárlásról írt a blogjában, hogy azok csak költői képek voltak.
Forrás:http://www.mommo.hu/media/S_Abel_olni_fog_ha_kiszabadul

Szigorodnak a fegyvertartás szabályai

2010.03.12.A jövőben csak az kaphat saját tulajdonú sportlőfegyver-tartási engedélyt, aki legalább három éve igazolt tagja valamely sportegyesületnek; a fegyvertartási engedélyt kérőknek az új szabályok szerint előzetes pszichológiai alkalmassági vizsgálaton kell részt venniük. A módosítás a kormányrendelet Magyar Közlönyben történő kihirdetését követő 8. napon lép hatályba.

Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter a kormány szerdai ülése után Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a kabinet módosította a fegyvertartásról szóló kormányrendeletet, az egészségügyi miniszter az orvosi alkalmassági szabályokról szóló miniszteri rendeletet.

A kormány döntése értelmében az igazolt egyesületi tagság mellett az érintetteknek szüksége van az országos sportági szakszövetség által megállapított A, vagy másodosztályú minősítésre - szögezte le a miniszter.

Forgács Imre aláhúzta: az új szabályok szerint pszichológia alkalmassági vizsgálaton kell átesnie ezentúl nemcsak a sportlövőknek, hanem valamennyi fegyvertartási engedéllyel rendelkezőnek, és azt kérőknek is, így a vadász- és önvédelmi fegyverrel rendelkezőknek is.

A versenyzőkről szólva kiemelte: engedélyük hatályát az új szabályozás visszamenőleg nem érinti, de a sportlövőknek a soron következő orvosi vizsgálatnál az új szabályok értelmében a pszichológiai alkalmassági követelményt is teljesíteniük kell.

A fegyverek tárolásának új szabályairól szólva a szakminiszter elmondta: a sportegyesület tulajdonában lévő fegyvert az engedéllyel nem rendelkező sportlövők kizárólag a verseny, vagy az edzés helyszíne közötti közvetlen szállításkor tarthatják maguknál és csak az adott sporttevékenység időtartama alatt.

Általában is szigorodnak a fegyvertartási szabályok - közölte Forgács Imre azzal, hogy a szigorúbb tárolási feltételek megteremtésérére féléves moratóriumot ír elő a rendelet, e szerint ennek augusztus 31-ig kell megfelelni. Hozzátette: ha a fegyvertartók átmenetileg, hosszabb utazás, vagy más ok miatt nem tudják teljesíteni a fegyvertartási előírásokat, akkor kérhetik, hogy a rendőrség átmeneti ideig, maximum 180 napig tárolja a fegyvert.

A miniszter felhívta arra a figyelmet, hogy az új szabályokról egyeztettek az érintett szakmai szervezetekkel; a kabinet az új szabályokkal szeretné megakadályozni, hogy az önvédelmi fegyverek szigorú tartásához képest ne legyen lehetőség arra, hogy a sportcélú fegyvereket "kvázi" önvédelmi fegyverként használják.

A fegyvertartás szigorítása azzal kapcsolatban került ismét napirendre, hogy a rendőrség február elején elfogott egy 22 éves budapesti egyetemistát, aki a gyanú szerint huszonkét ember meggyilkolását tervezte saját egyetemén, vagy egy fővárosi bevásárlóközpontban. A lakásán tartott házkutatáson 9 milliméteres, sportlövői engedéllyel tartott Parabellum lőfegyvere mellett egy gázpisztolyt is találtak, amelyre szintén volt engedélye.

Tavaly novemberben egy 23 éves hallgató, aki szintén egy lövészklub tagja volt, a Pécsi Tudományegyetem biofizikai intézetében maroklőfegyverrel megölte egy csoporttársát és életveszélyesen megsebesített egy 19 éves fiatalembert. A lövöldözésben súlyos sérülést szenvedett egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfi és egy 54 éves takarítónő is.Forrás:http://hunshooting.hu/friss-hirek/szigorodnak-a-fegyvertartas-szabalyai-a-kormany-elfogadta-az-uj-rendeletet

Kiadják??

Állítólag még mielőtt elfogták volna két kiadóhoz is eljuttatta könyvének kéziratait.Még a végén ki is adják.Akkor aztán terjedhetne az ideológiája.

Ez érdekes..

Hello,

Ha esetleg tudsz erről bővebbet, vagy valami publikációt érdekelne.

Üdv,

Bulvár???Nem tudni...

Üdv Csaba.http://www.borsonline.hu/news.php?hid=27627

Nyugodtak lehetünk?

Szerintem jobban járt volna mindenki ha "sárgaházba" marad élete végéig.Mivel nem tette meg büncselekményt csak elöre elkészített tervei voltak,így jó magaviseletért kap 2-3 évet.Annyira nem vagyok jártas ezekben a dolgokban de véleményem szerint így fog alakulni az ügy.De akkor említsünk meg mást is.Ennek az "embernek" vannak barátai is és ők tudták,hogy mire készűl mégsem tettek erről senkinek említést.Attól mert ezt az elmebeteget elkapták sajnos még az ő baráti köre szabadon van.És ugye madarat tolláról embert barátjáról.Ha ők is eképpen gondolkodnak akkor sajnos nem lehetünk elég nyugodtak.

no more spam