IBA Évnyitó rendezvény 2015

Az International Bodyguard Association (IBA) magyar irodája 2015. január 23-án tartotta évnyitó rendezvényét, melyen Elek József, az IBA Hungary nemzeti igazgatója adott tájékoztatást az érdeklődők számára.

Az évnyitó rendezvénynek három fő célja volt. Egyrészről ismertettük az elmúlt év fejlesztéseit és eredményeit, másrészről tájékoztattuk a résztvevőket idei év programterveiről. Végül, de nem utolsósorban az IBA magyarországi tagsági rendszerének megújítására tervezett lépéseket mutattuk be.

A 2014-es év eredményeinek fókuszában három munkaterület állt. Bemutatásra került többek között az IBA által szponzorált egyesület (MUN SE) és az eddig elért eredmények.

Brasil Jiu Jutsu szakosztályának hazai és nemzetközi eredményeit a szakosztály vezetője M.Zsolt, illetve a Dinamikus Sportlövő szakosztályunk eredményeit Elek József az IBA nemzeti igazgatója és egyben szakosztály vezetője ismertette.

A harmadik beszámoló az offensive driving kurzusokra fejlesztett gépjármű parkunk és eszközeink által nyújtott lehetőségekről adott tájékoztatást, mely utóbbi egy  - ez idáig a civil szférának nem elérhető - magasabb képzési színvonal lehetőségének adottságait teremtette meg.

A 2015-év célkitűzései között jelent meg a protective driving kurzus olyan, egy reakció központú szituációs tréningjének bevezetése, amely már haladó szintre emeli az alap kurzust végzett testőrök vezetési technikáinak alkalmazását, illetőleg ennek felsőfokú változata is ismertetésre került.

A megújuló IBA Hungary tagsági rendszer

Az IBA tagsági kategóriái változatlanok maradtak.

A,        Az International Bodyguard Association tagságot kínál azoknak a testőröknek akik IBA tanfolyamokat végeztek a FULL kategóriában. A kategórián belül tagsági igazolványt nyernek mindazok, akik alapkurzust végeztek és tagnak jelentkeztek, befizetve az:

1 évre UK£ 55                       2évre UK£ 90             vagy a              3 évre UK£125 

vonatkozó tagdíjat. Az a testőr, aki az elvégzett tanfolyamokból 200 órányi gyűjtött Full Member státuszba kerül, amit az IBA igazolvány és egy sorszámozott jelvény kiadásával jelöl ill. regisztrál.

B,        Az International Bodyguard Association tagságot kínál azoknak a testőröknek, akik nem IBA tanfolyamokat végeztek, de szakemberként esetenként együtt dolgoznak IBA tagokkal ASSOCIATE kategóriában. A kategórián belül tagsági igazolványt nyernek mindazok, akik tagnak jelentkeztek, befizetve az:

1 évre UK£ 55                       2évre UK£ 90             vagy a              3 évre UK£125 

C,        Az International Bodyguard Association tagságot kínál azoknak  a partnereknek, barátoknak és szimpatizánsoknak akik nem szakemberként de esetenként együtt dolgoznak IBA tagokkal  SOCIAL kategóriában. A kategórián belül tagsági igazolványt nyernek mindazok, akik tagnak jelentkeztek, befizetve az:

1 évre UK£ 55                       2évre UK£ 90             vagy a              3 évre UK£125 

A megújuló IBA Hungary tagsági rendszer nem válik külön az IBA HQ tagsági rendszerétől, azonban a magyar tagok számára többletszolgáltatásokat kívánunk nyújtani. Az új rendszer lehetőséget biztosít a magyar tagoknak, hogy az IBA Hungary által szervezett fórumokon és konferenciákon, az IBA által kiírt pályázati munkákon keresztül,  aktív résztvevői és alakítói legyenek az International Bodyguard Association-re kezdetetektől jellemző szakmai műhelymunkának. A nemzeti igazgató előadásában megemlékezett arról, hogy az IBA eredetileg egy, a testőrök számára létrehozott ötlettárként indult és ezt a hagyományt kívánja folytatni a továbbiakban is.

Az IBA Hungary irodája, ennek érdekében kutatásokat végez, mindazon események mentén, melyek globálisan, regionálisan, illetve nemzeti vonatkozásában hatással van vagy lehet a magyar testőrök munkájára. Az iroda a kutatások eredményeit rendszeresen megosztja az IBA tagjaival. Az IBA tagok ezen információk alapján is készülhetnek azokra a konferenciákra, melyeken akár mint előadók, akár mint hallgatók, vagy javaslattevők vesznek részt. Ezen túlmenően évente egy a tactical firearms, illetőleg Jiu Jutsu szemináriumon vehetnek részt, melynek az IBA a szakmai munka mellett csapatépítő szerepet is szán.

 

 

 

 

 

 

 

no more spam