Július elején Máltán jártunk...

Balról Csaba, Jim és Árpi a régi főváros Mdina bástyáján.

Másodmagammal képviseltem az IBA Hungary irodáját Máltán az új regionális központ megnyitóján július 4.-én. Eredeti uticélunk a James Shortt által vezetett régi ju jutsu iskola 2 napos  edzőtábora volt. Néhány nappal indulásunk előtt értesültünk róla, hogy új irodát indítanak be Máltán, amely a mediterrán régió és Észak Afrika IBA testőrképző központjaként fog szolgálni. Örömmel vettünk részt a megnyitón, ahol régi ismerősünk Joseph John Grech az IBA Málta igazgatója, James G. Shortt főigazgató és Duncan White IBA UK igazgató fogadott bennünket. James Shortt rövid nyitóbeszédében fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az IBA alapítója Lucen Viktor Ott Észak Afrikában született, nevelkedett és kezdte meg katonai szolgálatát. Az egyszerű, rövid bevezetőket követően kötetlen beszélgetések alakultak ki a vendégek között. Málta minden szempontból alkalmas helyszín az elméleti és gyakorlati képzések lebonyolítására a régióban. Az új iroda színvonalas, légkondicionált oktatótermeket, irodát és tárgyalót foglal magába egy tatamis közelharc teremmel, zuhanyzóval és mosdókkal együtt. Akár 20-30 fő képzése is megoldható egyidőben.

Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mivel az eredetileg nemzetközire tervezett edzőtáborba csak mi érkeztünk külhonból. Így a helyi kollegákon és Duncan barátunkon kívül csak mi voltunk jelen a tréningeken. Ennek oka, hogy 2009 szeptemberére egy jubileumi edzőtábor van meghirdetve Japánban. Így mindenki oda koncentrál. Más edzőtáborokhoz képest rengeteg időnk és lehetőségünk volt arra, hogy személyesen Jimtől tanuljuk a ju jutsut. Számos kérdésünkre választ kaptunk, a pusztakezes technikákon és taktikákon kívül sok olyan jellegű fegyveres gyakorlásra is lehetőségünk nyílt kb. napi 6 órában, amelyek a mai napig S.W.A.T. és más taktikai egységek közelharc anyagát képezik. Igyekeztünk minél több gyakorlatot lekamerázni. Nagyon elégedetten és alaposan elfáradva tértünk haza. A közeljövőben lesz lehetőség a tanultak átadására a D.A.R.T. programok és a ju jutsu tréningek keretében. 

Képek a Ju Jutsu edzésekről

Train Hard Fight Easy

Üdvözlettel!

Halász Csaba

Kommentar-Darstellungsoptionen

Wählen Sie hier Ihre bevorzugte Anzeigeart für Kommentare aus und klicken Sie auf „Einstellungen speichern“ um die Änderungen zu übernehmen.

Petty Peti

Tetszik a honlap nagyon jó! Hol lehetne jelentkezni Ju edzésre? Nagyon sok helyen jártam már edzeni de még nem találtam olyan edzőt aki erősebb és gyorsabb mint én!

Hello! Szerintem a jiu nem

Hello!

Szerintem a jiu nem neked való. Hiszen a puszta erőddel el tudod rémiszteni a támadóidat, ha akadnak egyáltalán. :)

Hello! A DART oktatási

Hello!

A DART oktatási rendszerén belül tanulható sok hasznos dolog a vágófegyverek elleni védekezéssel, azok használatával kapcsolatban. Egyébként ez egy kényes téma, meglehetősen nagy divat lett manapság a különféle késes technikák tanítása... Ugyanakkor ujra divatba jött a kés viselése és sajnos a késelés is főleg Angliában. Tehát érdemes korrekt szakmai válaszokat keresni a témára, de ésszel. Egy tapasztalt férfitől hallottam: "az un. késmesterek nem léteznek, hacsak nem azokra az emberekre gondolunk akik a harmadik világban élnek, késükkel fekszenek és kelnek, mindent meg tudnak vele oldani, de eszükbe sem jut, hogy késmesternek nevezzék magukat."

no more spam